ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΠΙΠΛΩΝ

Χρήσιμες συμβουλές για σωστή χρήση
Ελέγξτε ότι όλες οι επιφάνειες εργασίας και μαγειρέματος (πάγκοι), οι ενώσεις, τα ράφια και οι νεροχύτες είναι τέλεια μονωμένα με ειδικό μονωτικό υλικό (εάν παρέχεται από το προϊόν) ή σιλικόνη (όπου επιτρέπεται η χρήση της). Μετά από κάθε χρήση να στεγνώνετε προσεκτικά όλα τα μέρη όπου η υγρασία θα μπορούσε να εισχωρήσει και να προκαλέσει προβλήματα. Για τις ηλεκτρικές συσκευές ακολουθήστε τις οδηγίες των κατασκευαστών τους προσέχοντας η εγκατάστασή τους να έχει γίνει από καταρτισμένο προσωπικό.

vakelitis

 

Κουζίνα με επιφάνειες από μελαμίνη - βακελίτη
Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν χλώριο, ασετόν, διαλύτες ή οποιοδήποτε είδος λειαντικής ουσίας. Για να καθαρίσετε αυτές τις επιφάνειες χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο προϊόν ή διάλυμα νερού και αλκοόλης και στεγνώστε με μαλακά, μη λειαντικό ύφασμα. Ειδικά υγρά απορρυπαντικά για μελαμίνη και βακελίτη υπάρχουν στην αγορά. Προσέξτε τους λεκέδες από κρασί, καφέ, λεμόνι ή οποιασδήποτε άλλης επιθετικής ουσίας και καθαρίστε τους άμεσα, για να αποφύγετε την προσβολή των επιφανειών.

inox

 

Κουζίνα με ανοξείδωτες επιφάνειες
Απαγορεύονται τα λειαντικά προϊόντα ή τα προϊόντα που περιέχουν χλώριο, αμμωνία ή είναι κατά των αλάτων. Χρησιμοποιείστε ειδικά προϊόντα για τον ανοξείδωτο χάλυβα και καθαρίστε προσέχοντας την φορά των γραμμών του ανοξείδωτου. Μην κάνετε κινήσεις κάθετες ή κυκλικές, αλλά μόνο παράλληλες προς την φορά των γραμμών. Ξεβγάλτε με νερό και ένα μαλακό ύφασμα.

kaplamas

 

Κουζίνα με μασίφ ξύλινες ή επενδεδυμένες επιφάνειες
Μην χρησιμοποιήσετε προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν χλώριο, ασετόν, διαλύτες ή οποιοδήποτε είδος λειαντικής ουσίας. Για να καθαρίσετε τις ξύλινες επιφάνειες χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο απορρυπαντικό ή νερό και στεγνώστε με μαλακό, μη λειαντικό ύφασμα. Ένα υγρό κερί ουδέτερου χρώματος, που εφαρμόζεται σωστά και που γυαλίζεται με ένα ξηρό ύφασμα, είναι μια ενδεδειγμένη λύση προστασίας αυτών των επιφανειών.

marmaro

 

Κουζίνα με επιφάνειες μαρμάρου ή γρανίτη
Καθαρίστε προσεκτικά χρησιμοποιώντας ένα υγρό ύφασμα ή ένα σφουγγάρι, αφαιρώντας αμέσως τους λεκέδες του λεμονιού, του κρασιού, του καφέ, του ελαιολάδου, ή άλλων ουσιών, ενδεχομένως επιθετικών για αυτό το είδος επιφανειών. Αποφύγετε τα μεταλλικά σφουγγαράκια, την χλωρίνη, τα όξινα απορρυπαντικά, το κιτρικό οξύ και τις λειαντικές ουσίες.

laka

 

Κουζίνα με λακαριστές επιφάνειες
Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν χλώριο, ασετόν, διαλύτες, αλλά και λειαντικά απορρυπαντικά, μεταλίκι σφουγγαράκια και χλωρίνη, καθώς μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια. Καθαρίστε με διάλυμα νερού και αλκοόλης ή με ουδέτερο απορρυπαντικό. Στεγνώστε αμέσως με ένα μαλακό ύφασμα αποφεύγοντας τα λειαντικά υφάσματα που θα μπορούσαν να χαράξουν τη λάκκα.