sales

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

| Εκτύπωση |  E-mail

ravioli-zucca

Χρόνος Προετοιμασίας: 3 ώρες Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_5 Μερίδες: 4

ravioli-zucca

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΡΑΒΙΟΛΙΑ
115 γρ. αλεύρι (4 ουγγιές)
4 αβγά
1 πρέζα αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. κολοκύθα
100 γρ. μπισκότα Amaretti (περίπου), τόσα ώστε να ισορροπήσουν την γλυκύτητα της κολοκύθας
100 γρ. μουστάρδα γλυκιά, τόση ώστε να ισορροπήσει την γλυκύτητα της κολοκύθας
1 τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού
Μοσχοκάρυδο τριμμένο

ΣΑΛΤΣΑ
3-4 κρεμμυδάκια για στιφάδο
6-7 φέτες μπέικον γλυκό
Λάδι κατά βούληση
1 κουτί σάλτσα τομάτας
2 κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΡΑΒΙΟΛΙΑ
1. Τοποθετούμε το αλεύρι, δημιουργώντας έναν κρατήρα στο κέντρο.
2. Ρίχνουμε τα αβγά και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και λεία.
4. Στη συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη και την κόβουμε σε λωρίδες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε τα ραβιόλια.
5. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε λίγη από την γέμιση και μετά την κλείνουμε.

ΓΕΜΙΣΗ
1. Ψήνουμε την κολοκύθα στον φούρνο και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε την μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές στεγνό μείγμα (αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, το διορθώνουμε με τριμμένη φρυγανιά).
4. Το μείγμα θα χρησιμοποιηθεί για να γεμίσουμε τα ραβιόλια.

ΣΑΛΤΣΑ
1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το μπέικον.
2. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, τους 2 κύβους, λάδι και λίγο νερό (ίσα-ίσα για να γίνει ρευστή η σάλτσα).
3. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες.
4. Ρίχνουμε τα ραβιόλια μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει.
5. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα να τα στραγγίξουμε.
6. Τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Προτεινόμενες συσκευές