sales

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

| Εκτύπωση |  E-mail

ravioli-erbette

Χρόνος Προετοιμασίας: - Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_5 Μερίδες: 4

ravioli-erbette

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
400 γρ. αλεύρι
4 αβγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
250 γρ. ρικότα
200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ:
120 γρ. βούτυρο
Φασκόμηλο αρκετά φύλλα (όσο έντονη μας αρέσει η γεύση)
Τριμμένη Παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΡΑΒΙΟΛΙΑ
1. Τοποθετούμε το αλεύρι, δημιουργώντας έναν κρατήρα στο κέντρο.
2. Ρίχνουμε τα αυγά και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και λεία. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για 30 λεπτά.

ΓΕΜΙΣΗ
1. Ζεματίζουμε το σπανάκι και μετά το ψιλοκόβουμε
2. Σουρώνουμε την ρικότα να φύγουν τα υγρά της και την βάζουμε σε ένα μπολ.
3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αλάτι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
5. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε σε λωρίδες που θα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε τα ραβιόλια.
6. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε λίγη από την γέμιση και μετά την κλείνουμε πιέζοντας καλά γύρω- γύρω δημιουργώντας την αίσθηση δαντέλας.
7. Ρίχνουμε τα ραβιόλια μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα να τα στραγγίξουμε.

ΣΑΛΤΣΑ
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το βούτυρο με το σκόρδο (προαιρετικό) και τα φύλλα του φασκόμηλου.
2. Μόλις πάρουν χρώμα αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ραβιόλια (προσοχή να είναι al dente για να μην μαλακώσουν πολύ)
3. Προσθέτουμε 3 κουταλιές νερό (έχουμε κρατήσει από το ζωμό που έβραζαν τα ραβιόλια) και τρίβουμε παρμεζάνα.
4. Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν την γεύση από το φασκόμηλο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Προτεινόμενες συσκευές