sales

CAROT ΚΕΙΚ

| Εκτύπωση |  E-mail

stockfood_00969236_torta_di_carrota

Χρόνος Προετοιμασίας: 60' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_3 Μερίδες: 6

stockfood_00969236_torta_di_carrota

Kύρια συστατικά: καρότα

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

3 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
400 γρ. καρότα
200 γρ. αμύγδαλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε μαζί τους κρόκους των αβγών και την ζάχαρη και κατά βούληση, προσθέτουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος.
2. Συνεχίζουμε με τα καρότα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να σφίξουν με μια πρέζα αλάτι και τα ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
4. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Προτεινόμενες συσκευές