sales

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

| Εκτύπωση |  E-mail

stockfood_00933223_torta_con_prosciutto_e_carciofi

Χρόνος Προετοιμασίας: 80' + 40' ανάπαυση της ζύμης Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_3 Μερίδες: 24-26εκ. τάρτα

stockfood_00933223_torta_con_prosciutto_e_carciofi

Kύρια συστατικά: προσούτο, αγγινάρες

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

1 μπουκαλάκι σόδα ή νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι (για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
60 ml. νερό
10 γρ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
100 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε φέτες
6 αγκινάρες
50 γρ. μαύρες ελιές
50 γρ. τριμμένο πεκορίνο
50 ml. κρέμα γάλακτος
1 αβγό
Αλατοπίπερο
Βασιλικός και μαϊντανός
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗN ΖΥΜΗ:
1. Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με αλεύρι.
2. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια μαζί με το αλάτι και τα δουλεύουμε με τα δάχτυλα δημιουργώντας πολλά τρίμματα.
3. Προσθέτουμε το νερό και δουλεύουμε γρήγορα το μείγμα φτιάχνοντας μια ζύμη.
4. Μετά τυλίγουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο την ζύμη μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε φέτες.
2. Τις τοποθετούμε μέσα σε σόδα μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσουμε.
3. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
4. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα αρωματικά μας βότανα, το τυρί και τις ψιλοκομμένες ελιές.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε μέσα σε μια φόρμα για τάρτες, πιέζοντας την να ανέβει στα τοιχώματα.
6. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της γέμισης και βάζουμε μια στρώση από τα αλλαντικά μας.
7. Τελειώνουμε με το μείγμα από τις αγκινάρες.
8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και την περιχύνουμε από πάνω.
9. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Προτεινόμενες συσκευές