ΤΟ DESIGN ΣΥΝΤΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΤΟΝ THIERRY NOIR

Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 00:00

Ο Thierry Noir, ο καλλιτέχνης που αναγνωρίστηκε ως ένας από τους προάγγελους της Modern Street Art,

ξεχώρισε με το μοναδικό του στυλ στο τείχος του Βερολίνου στις αρχές της δεκαετίας του '80.

ThierryNoir1

Κάθε μέρα και για πέντε χρόνια, ο Noir ζωγράφισε τον τοίχο με τους τολμηρούς χαρακτήρες του, σαν κινούμενα σχέδια, σε μια προσπάθεια να αναδείξει στον τοίχο αυτό που πραγματικά συνέβαινε - μια άσχημη μετάλλαξη μιας κάποτε μεγάλης πόλης.

ThierryNoir1

Η ανάγκη για γρήγορη δουλειά, καθώς κάθε φορά που έβαζε το πινέλο στον τοίχο υπήρχε ο κίνδυνος να πυροβοληθεί από τις περιπολίες της GDR, δημιούργησε το μοναδικό στυλ των απλών μορφών από μια συνεχή γραμμή σε φωτεινά και τολμηρά χρώματα. Ένα στυλ που το ονόμασε Fast Form Manifest.

Από την κατέρρευση του τείχους το 1989, ο Noir προσκλήθηκε να ζωγραφίσει μερικά υπολείμματα αυτού - καθώς και άλλα street projects - σε όλο τον κόσμο, από το Μεξικό και τις ΗΠΑ έως τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ThierryNoir31

ThierryNoir41

Ο Noir πέρασε πρόσφατα λίγες εβδομάδες στο Σύδνεϋ και δημιούργησε τα ξεχωριστά του σχέδια στα εικονικά ψυγεία Smeg. Το αποτέλεσμα είναι μια limited edition από έξι μοναδικά FAB ψυγεία! Μοναδικά στη διακόσμησή τους, σε μια επιλογή από μαύρα, κόκκινα και λευκά ψυγεία, η τέχνη του Noir προσθέτει μια ακόμα στρώση σε ένα ήδη εντυπωσιακό κομμάτι design. Κάθε αντικείμενο πήρε στον καλλιτέχνη μια ολόκληρη μέρα για να ολοκληρωθεί.