sales

SMEG ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ PIZZA

Aκριβώς όπως σε μια γνήσια ιταλική πιτσαρία!

pizza-ovenΣτη βάση του φούρνου σας μπορείτε να ακουμπάτε την κεραμική επιφάνεια για το μαγείρεμα μιας πεντανόστιμης pizza!  Για τέλεια pizza «πιτσαρίας», παρακαλώ ακολουθήστε αυτά τα τρία απλά βήματα: 

1 - Αφαιρέστε όλα τα ράφια του φούρνου από το εσωτερικό του

2 - Επιλέξτε την λειτουργιά πάνω και κάτω αντίσταση ή τη λειτουργία pizza (αν υπάρχει) και ρυθμίσετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία (250-280°C) 

3 - Τοποθετήστε την κεραμική επιφάνεια για pizza στο φούρνο, τοποθετώντας την πάνω στο ειδικό προφίλ της βάσης και την αφήνουμε να ζεσταθεί για περίπου 20 λεπτά. Η ίδια η πέτρα θα φθάσει περίπου τους 350°C, η ιδανική θερμοκρασία για το ψήσιμο της pizza!  Μόλις ο φούρνος φτάσει τη βέλτιστη θερμοκρασία, τοποθετήστε την pizza με τη χρήση της αλευρωμένης σπάτουλας απευθείας επάνω στην κεραμική επιφάνεια, ψήστε για περίπου 4-5 λεπτά και σερβίρετε!

Σημείωση: Μια pizza με παχύτερη ζύμη μπορεί να διαρκέσει 1-2 λεπτά περισσότερα. Όλες οι έτοιμες pizza μπορούν να μαγειρευτούν πάνω στην κεραμική επιφάνεια ανάλογα με το πάχος της ζύμης. Όλες οι έτοιμες pizza συνήθως χρειάζονται 4-7 λεπτά για να μαγειρευτούν.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

Όσο περιμένετε να ζεσταθεί η επιφάνεια για την pizza, ετοιμάστε την πίτσα για το φούρνο με τα αγαπημένα σας υλικά, φροντίζοντας να απλωθούν σε όλη τη ζύμη. Ακολουθήσετε τις δοκιμασμένες συνταγές της Smeg!  Για να μην κολλήσει η ζύμη στο πάγκο κατά το ζύμωμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σιμιγδάλι αντί για αλεύρι, αυτό θα σας δώσει καλύτερο αποτέλεσμα. Για την τελική επίγευση ρίξτε στην pizza το αγαπημένο σας αρωματικό λάδι* ή φρέσκα βότανα!  Η επιφάνεια για pizza  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε όλα τα είδη επίπεδων ψωμιών και ζύμης, είτε με γλυκές ή αλμυρές επιλογές. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες!  Happy cooking! 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! Χρησιμοποιείτε μόνο την κεραμική επιφάνεια, όπως περιγράφεται παραπάνω (μην την χρησιμοποιείτε σε εστίες φυσικού αερίου ή κεραμικές ή σε φούρνους που δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτό το αξεσουάρ).

* Αν σας αρέσει το λάδι στην pizza, το καλύτερο είναι να το προσθέσετε μετά το ψήσιμο. Αυτό θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί ο σχηματισμός ξεραμένων λεκέδες λαδιού στην κεραμική επιφάνεια, ο οποίος μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά της. Για τον καθαρισμό της, σκουπίστε με ένα υγρό πανί.