ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ SMEG

Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2012 18:42

Η καινοτομία, η έρευνα και ο σχεδιασμός αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία σε οτιδήποτε περιγράφει αυτό που είναι η Smeg.

Ο φρέσκος σχεδιασμός και η τεχνολογική καινοτομία είναι απαραίτητα στοιχεία για τη διατήρηση μιας εξέχουσας θέσης στην παγκόσμια σκηνή, και έχοντας αυτό το σκοπό, η Smeg έχει την κουλτούρα να απασχολεί αναγνωρισμένους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, όπως ο Guido Canali, ο Renzo Piano και ο Marc Newson για να σχεδιάσει ολοκληρωμένες συλλογές.

Πλυντήρια πιάτων

smeg_OrbitalΗ Smeg σχεδιάζει και κατασκευάζει πλυντήρια πιάτων από τότε που δημιούργησε και την πρώτη της μαγειρική συσκευή, δίνοντας την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στο σχεδιασμό και την λειτουργία. Το σύστημα πλύσης Orbital, το οποίο είναι μοναδικό και πατενταρισμένο, εξασφαλίζει λιγότερη ανάγκη νερού κατά τη διάρκεια ενός κύκλου καθαρισμού, καθώς και ότι το χρησιμοποιούμενο νερό αποδίδει τα μέγιστα με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά σχεδιασμένες πολυκαρβονικές βάσεις συμβάλουν στη μείωση του θορύβου και συνεισφέρουν στη συνολική δύναμη του πλυντηρίου πιάτων.

Εστίες Αερίου

smeg_direct_flameΆμεση Φλόγα

Η τελευταία εξέλιξη της Smeg είναι τα νέα φλόγιστρα (PTSA) που εξασφαλίζουν ακόμα πιο αποτελεσματική κατακόρυφη φλόγα και συνεπώς ελαχιστοποιεί την σπατάλη ενέργειας. Για όσους αγαπούν την μαγειρική με φυσικό αέριο ή υγραέριο, η βελτίωση αυτή αναγνωρίζεται άμεσα και εκτιμάται ιδιαίτερα.

Ψυγεία

smeg_bbs

Το Σύστημα Καταπολέμησης των Βακτηρίων (BSS) της Smeg έχει ωθήσει την ψύξη σε μια εντελώς νέα διάσταση. Το σύστημα BSS είναι μια επίστρωση από ασήμι η οποία επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη των βακτηρίων και εξασφαλίζει ότι τα τρόφιμα μένουν φρέσκα. Για την εξωτερική εικόνα της συσκευής παρέχει το μοναδικό αναγνωρισμένο στυλ και στο εσωτερικό εφαρμόζει την τεχνολογία ελαχιστοποίησης της συντήρησης, της μη δημιουργίας πάγου και την εφαρμοσμένη νανοτεχνολογία του συστήματος καταστολής των βακτηρίων που μπορεί να προσθέσει εβδομάδες στο χρόνο ζωής των αποθηκευμένων τροφίμων.

Φούρνοι

smeg_Oven_digital

Προηγμένα Ηλεκτρονικά

Η Smeg αναπτύσσει τεχνολογία αιχμής με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που μπορούν να ακολουθήσουν και να προσαρμοστούν σε ειδικές ανάγκες. Η προηγμένη ηλεκτρονική προσφέρει στους φούρνους αυτόματη προθέρμανση, ομοιογενείς θερμοκρασίες μαγειρέματος, ρυθμιζόμενη διάρκεια, έτοιμες συνταγές και πραγματική και όχι κατά παρέκκλιση λειτουργία του θερμοστάτη, για τέλεια μαγειρικά αποτελέσματα.


smeg_steam

Ατμός = Υγεία

Για υγιεινή διατήρηση των βιταμινών ή τέλειο ρόδισμα των ψητών, οι φούρνοι ατμού της Smeg τα κάνουν όλα. Η σειρά περιλαμβάνει έναν ειδικό φούρνο αποκλειστικά με τη χρήση ατμού, αλλά και έναν πλήρους μεγέθους 60εκ. αερόθερμο πολυλειτουργικό σε συνδυασμό με ατμό, ο οποίος μπορεί να λειτουργεί ως ένας φούρνος ατμού, ή ως ένας κανονικός ηλεκτρικός φούρνος με όλες τις παραδοσιακές λειτουργίες μαγειρέματος της Smeg.


smeg_thermoseal

Thermoseal

Η Smeg έχει περάσει πολλές δεκαετίες αναπτύσσοντας το σύστημα Thermoseal, ένα μοναδικό σύστημα για το μαγείρεμα το οποίο παράγει με συνέπεια καλύτερα αποτελέσματα. Το Thermoseal είναι ένας συνδυασμός τεχνολογιών που δημιουργεί ένα αεροστεγές και απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον μαγειρέματος. Εάν ανιχνεύσει υπερβολική υγρασία στο φούρνο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μια βαλβίδα που βρίσκεται στην εμαγιέ οροφή του φούρνου εκτονώνει την υψηλότερη πίεση του συμπυκνωμένου αέρα από το εσωτερικό του φούρνου, αναμιγνύοντάς τον γρήγορα με τον αέρα που κυκλοφορεί στο σύστημα ψύξης και τον αποβάλλει στο περιβάλλον. Έτσι διατηρούνται συνεχώς οι ιδανικές συνθήκες μαγειρέματος για τέλεια αποτελέσματα. Εξασφαλίζεται λοιπόν εύκολα η δυνατότητα ταυτόχρονου μαγειρέματος, π.χ. τραγανές ψητές πατάτες και χυμώδη ψητά. Ο Thermoseal φούρνος της Smeg είναι ενεργειακά αποδοτικός, γιατί φτάνει σε θερμοκρασία μαγειρέματος πιο γρήγορα και χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία μαγειρέματος. Η Thermoseal φούρνος της Smeg είναι και πιο καθαρός, καθώς το πιτσίλισμα που δημιουργείται από την κυκλοφορία του αέρα μέσα στον φούρνο μειώνεται. Μια κουζίνα εξοπλισμένη με φούρνο Smeg είναι καθαρότερη, διότι ο ζεστός αέρας από το εσωτερικό του φούρνου, ο οποίος περιέχει σωματίδια υγρασίας, ελαίων και τροφίμων δεν απελευθερώνεται συνεχώς. Τελικά το μαγείρεμα με Thermoseal σημαίνει ότι το κρέας σας είναι χυμώδες, διατηρώντας τα περισσότερα από τα φυσικά συστατικά του, τα γλυκά είναι τέλεια και τα κέικ φουσκώνουν ομοιόμορφα. Με το Thermoseal της Smeg, μπορείτε να επιτύχετε επαγγελματικά και gourmet αποτελέσματα. 

Επειδή το σύστημα Thermoseal απαγορεύει στον αέρα να διαφύγει από την κοιλότητα του φούρνου κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος, η κουζίνα παραμένει πολύ καθαρότερη. Δεν υπάρχει διαφυγή της θερμότητας, του καπνού ή των λιπών που πιθανά θα αποχρωμάτιζε τα παρακείμενα ντουλάπια και την οροφή της κουζίνας.

Ο Thermoseal φούρνος της Smeg δεν επιτρέπει την διαφυγή του αέρα από το εσωτερικό του θαλάμου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Ως αποτέλεσμα ο φούρνος δεν εισάγει συνεχώς φρέσκο αέρα από το περιβάλλον, επιτρέποντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας και την σταθερή απόδοσή της. Σε συνδυασμό με την κορυφαία μόνωση και τα πολλαπλά θερμοανακλαστικά κρύσταλλα της πόρτας, το αποτέλεσμα είναι η μείωση της ακτινοβολίας προς τα έξω και η απώλεια της θερμότητας. Ο Thermoseal φούρνος της Smeg εξασφαλίζει το πιο σταθερό μαγειρικό περιβάλλον και κυρίως ζουμερά μαγειρικά αποτελέσματα.


smeg_Oven_cooling_system

Σύστημα Αυτόματης Ψύξης

Εκτός από το σύστημα Thermoseal, οι φούρνοι Smeg ενσωματώνουν ένα ανεξάρτητο εφαπτόμενο σύστημα ψύξης με αέρα. Ο καθαρός αέρας μπαίνει από τους αεραγωγούς και κυκλοφορεί περιμετρικά του θαλάμου μαγειρέματος, μετριάζοντας οποιαδήποτε ακτινοβολούμενη θερμότητα. Κατά την επιστροφή του αέρα προς τα έξω ένα μέρος εκτρέπεται μεταξύ των κρυστάλλων της πόρτας για να δροσίσει το εξωτερικό μέρος της πόρτας του φούρνου. Ο αέρας εκτρέπεται επίσης και μέσα από τον πίνακα ελέγχου, εξασφαλίζοντας ότι τα κουμπιά και οι επιλογείς ελέγχου είναι ασφαλή στο άγγιγμα και στον χειρισμό.


smeg_ever_clean

Σμάλτο EverClean

Η νέα επισμάλτωση στο εσωτερικό του φούρνου εγγυάται τον ταχύτερο και ευκολότερο καθαρισμό του. Ειδικές αντιόξινες επιφάνειες σμάλτου, λιγότερο πορώδεις απ’ ότι στο παρελθόν και με μια ιδιαίτερη γυαλάδα, βοηθούν στο να μένει το εσωτερικό καθαρό, ελαχιστοποιώντας την επικάθιση μαγειρικού λίπους.


smeg_vapor_clean

VaporClean

Μερικά μοντέλα έχουν την λειτουργία VAPOR CLEAN, η οποία κάνει τον καθαρισμό απλό, καθαρίζοντας την κοιλότητα με ατμό, ο οποίος παράγεται ρίχνοντας λίγο νερό στην ειδική εσοχή στο κάτω μέρος του θαλάμου.


smeg_VOLTA_MOBILE

Αφαιρούμενη οροφή

Η αφαιρούμενη οροφή συλλέγει τους ρύπους και τα λίπη και αφαιρείται για εύκολο καθαρισμό. Μπορεί να πλυθεί και στο πλυντήριο πιάτων.


smeg_PC68

Αυτοκαθαριζόμενες επιφάνειες

Ο συνεχώς αυτοκαθαριζόμενος φούρνος αποτελείται από επιφάνειες με επικάλυψη ειδικό σμάλτο, πράγμα που τους δίνει την ιδιότητα του αυτοκαθαρισμού. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους, το σμάλτο αποκτά μια τραχιά δομή με μεγάλη επιφάνεια επαφής που βοηθά να διατηρήσει το οξυγόνο που απαιτείται για την εξάλειψη του καπνού και των λεκέδων από λίπος. Από τη στιγμή που δημιουργούνται οι λεκέδες, απλώνονται επάνω στην μικροπορώδη επιφάνεια, οξειδώνονται και σταθερά εξαφανίζονται. Αυτή η οξείδωση πραγματοποιείται σε κανονική θερμοκρασία μαγειρέματος, μεταξύ 200 και 300°C, διασπώντας τους λεκέδες σε αέρια μορφή, η οποία αποβάλλεται προς το εξωτερικό του φούρνου ως μια λεπτή σκόνη, την οποία πρέπει να ξεσκονίσετε τακτικά με ένα υγρό πανί, έτσι ώστε το σμάλτο να παραμένει αποτελεσματικό. Αυτό το αυτοκαθαριζόμενο σμάλτο λειτουργεί καλύτερα με τα λίπη και γι 'αυτό είναι πιο αποτελεσματικό σε σχέση με υγρούς λεκέδες. Η διάλυση των λεκέδων που αποτελούνται από άμυλο και σάκχαρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο.