sales

PECORINO ΦΛΑΝ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ

| Εκτύπωση |  E-mail

Smeg-6898

Χρόνος Προετοιμασίας: 40' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 12

Smeg-6898

Kύρια συστατικά: πεκορίνο, μπέικον

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

1 λίτρο γάλα
120 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο
240 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
3 αβγά
Αλατοπίπερο
Τριμμένη φρυγανιά
Βούτυρο για την φόρμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ανάμικτη σαλάτα
150 γρ. μπέικον
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι.
2. Μετά από 1΄ ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
4. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αβγά.
5. Βουτυρώνουμε και περνάμε με φρυγανιά τις φορμίτσες και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
6. Ψηνουμε στον φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά και έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν.
7. Τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
8. Ξεφορμάρουμε τα κεκάκια μας και τα συνοδεύουμε με το μπέικον και τη σαλάτα.

Προτεινόμενες συσκευές