sales

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

| Εκτύπωση |  E-mail

stockfood_00927846_saltimbocca_alla_romana

Χρόνος Προετοιμασίας: 20' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 4

stockfood_00927846_saltimbocca_alla_romana

Kύρια συστατικά: μοσχάρι, προσούτο

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

8 μικρές φέτες (400 γρ. περίπου) μοσχαρίσιο κρέας
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
100 γρ. προσούτο
8 φύλλα φασκόμηλο
30 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφαιρούμε το λίπος από τις φέτες του κρέατος, τις χτυπάμε ελαφρά με ματσόλα (σφυρί κρέατος) και τις αλευρώνουμε.
2. Βάζουμε σε κάθε φέτα μισό προσούτο και ένα φύλο από φασκόμηλο, στερεώνοντας τα με μια οδοντογλυφίδα.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι και τοποθετούμε τις φέτες μας με το ζαμπόν προς τα κάτω.
4. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και τις δύο πλευρές, αλατίζοντας λίγο την εξωτερική πλευρά(το ζαμπόν είναι ήδη αλμυρό) προσθέτουμε πιπέρι και περιχύνουμε με το λευκό κρασί.
5. Μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας το με λαχανικά (σπανάκι βουτυρωμένο).

Προτεινόμενες συσκευές