sales

ΨΗΤΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

| Εκτύπωση |  E-mail

rosbeef

Χρόνος Προετοιμασίας: 60' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 4

rosbeef

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

1 κιλό μοσχάρι ψητό
Διάφορα αρωματικά (περίπου 150 γραμμάρια από: θυμάρι, μαντζουράνα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, φρέσκο κρεμμυδάκι και μερικά φύλλα δάφνης)
2 κιλά θαλασσινό αλάτι χονδρό
Λάδι, αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Δένουμε το κρέας με σπάγκο κουζίνας έτσι ώστε να διατηρεί το σχήμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
2. Στη συνέχεια με ένα πινέλο περνάμε με λάδι την επιφάνεια του κρέατος και αλατοπιπερώνουμε.
3. Πλένουμε τα αρωματικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (εκτός από τα φύλλα δάφνης) και τα ανακατεύουμε με το χοντρό αλάτι.
4. Πασπαλίζουμε την βάση ενός ταψιού με μια στρώση από το αρωματισμένο αλάτι και τοποθετούμε το κρέας πάνω της.
5. Καλύπτουμε το κρέας με τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια το υπόλοιπο μείγμα αλατιού, το οποίο έχουμε βρέξει λίγο για να κολλάει πάνω του και να δημιουργήσει μια χοντρή στρώση που θα έχει καλύψει όλο το κρέας.
6. Τοποθετουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά (με αυτό το χρόνο ψησίματος το κρέας παραμένει ζουμερό άλλα έχει αίμα - αν το προτιμάτε να μην είναι κόκκινο μέσα, μαγειρέψτε το κρέας στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου)
7. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και «σπάμε» το αλάτι γύρο από το κρέας.
8. Κόβουμε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.

Προτεινόμενες συσκευές