ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

| Εκτύπωση |  E-mail

Smeg-6872

Χρόνος Προετοιμασίας: 60' + 4 ώρες μαρινάρισμα Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 4/5

Smeg-6872

Kύρια συστατικά: κοτόπουλο,πορτακάλια

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

1 κοτόπουλο
Χυμό από 3 πορτοκάλια
1 πορτοκάλι κομμένο σε στρογγυλές φέτες
Δενδρολίβανο
60 γρ. μαύρες ελιές
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το μαρινάρουμε για τουλάχιστον 4 ώρες με το χυμό από 2 πορτοκάλια, μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
2. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ενισχύοντας τη γεύση με μια πρέζα αλάτι, μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το χυμό από το τρίτο πορτοκάλι.
3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 50 λεπτά, γυρνώντας συχνά τα κομμάτια κοτόπουλου.
4. Περίπου στα 30΄ προσθέτουμε τις ελιές και τις φέτες πορτοκαλιού.
5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις ελιές, τις φέτες πορτοκαλιού και το περιχύνουμε με το ζουμί.

Προτεινόμενες συσκευές