sales

PIZZA DINA (Ή ALTA)

| Εκτύπωση |  E-mail

smeg-6990

Χρόνος Προετοιμασίας: 30' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 1 pizza

smeg-6990

Kύρια συστατικά: αλεύρι

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

900 γρ. αλεύρι
500 ml. νερό
50 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30 γρ. αλάτι
5 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι και το αλατίζουμε.
2. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε το νερό και την μαγιά αφήνοντας την να λιώσει εντελώς.
3. Bάζουμε το λάδι και ζυμώνουμε μερικά λεπτά, φτιάχνουμε μια μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα ερμητικά κλειστό δοχείο για να φουσκώσει, για 1 ώρα και 30 λεπτά.
4. Την μεταφέρουμε στο ψυγείο για ένα 8ωρο ή όλη την νύχτα.
5. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την διαιρούμε σε 7 κομμάτια, 220γρ περίπου έκαστο.
6. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, με απόσταση μεταξύ τους και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να γίνουν διπλάσια σε ποσότητα.
7. Ανοίγουμε την ζύμη και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
8. Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησης μας.
9. Ψήνουμε απευθείας πάνω στην ειδική πέτρα για pizza (δείτε αξεσουάρ φούρνων) για μερικά λεπτά στους 250ο.

Pizza Αφράτη (2 ταψιά 30x40 cm)

Για την pizza σε ταψί αντί για την ειδική πέτρα:
1. Μετά τον χρόνο αναμονής, βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο.
2. Τη διαιρούμε σε 2 κομμάτια, βάζουμε λίγο λάδι στο κέντρο του ταψιού και απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια.
3. Αν θέλουμε την pizza λευκή, βάζουμε λάδι πάνω στην ζύμη και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
4. Ειδάλλως, απλώνουμε πάνω στην ζύμη την σάλτσα που έχουμε φτιάξει (από έτοιμο πολτό ντομάτας που έχουμε κτυπήσει στο mixer με φρέσκια ντομάτα μαζί με φρέσκο βασιλικό) και τηn αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
5.Ψήνουμε σε συμβατικό φούρνο στη πιο χαμηλή σχάρα στους 250° για 10 λεπτά.
6. Την βγάζουμε από τον φούρνο, την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα που προηγούμενος την έχουμε αφήσει να στραγγίξει λίγη ώρα.
7. Την ξαναβάζουμε στον φούρνο και τελειώνουμε το ψήσιμο στο grill στους 230° για 8 λεπτά.

Προτεινόμενες συσκευές