sales

PIZZA

| Εκτύπωση |  E-mail

Smeg-6920

Χρόνος Προετοιμασίας: 15' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 1 pizza

Smeg-6944

Kύρια συστατικά: αλεύρι

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

900 γρ. αλεύρι
500 ml. νερό
50 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30 γρ. αλάτι
5 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι και το αλατίζουμε.
2. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε το νερό και την μαγιά αφήνοντας την να λιώσει εντελώς.
3. Bάζουμε το λάδι και ζυμώνουμε μερικά λεπτά, φτιάχνουμε μια μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα ερμητικά κλειστό δοχείο για να φουσκώσει, για 1 ώρα και 30 λεπτά.
4. Την μεταφέρουμε στο ψυγείο για ένα 8ωρο ή όλη την νύχτα.
5. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την διαιρούμε σε 7 κομμάτια, 220 γρ. περίπου έκαστο.
6. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, με απόσταση μεταξύ τους και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να γίνουν διπλάσια σε ποσότητα.
7. Ανοίγουμε την ζύμη και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
8. Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησης μας .
9. Ψήνουμε απευθείας πάνω στην πέτρα για pizza (δείτε αξεσουάρ φούρνων) για μερικά λεπτά στους 250ο.

Προτεινόμενες συσκευές