sales

ΜAΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

 E-mail

open_ovenΤα χειριστήρια ελέγχου της θερμοκρασίας και των λειτουργιών του φούρνου λειτουργούν ανεξάρτητα.Εάν ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C, τότε αυτή θα είναι η μαγειρική θερμοκρασία, ανεξάρτητα από την λειτουργία που έχετε επιλέξει. Ωστόσο, σκεφτείτε το εξής: εάν έχετε επιλέξει την λειτουργία που φουσκώνει η ζύμη (κάτω αντίσταση) και χρησιμοποιείτε το 1ο ράφι, τότε το ράφι είναι εκτεθειμένο στην πηγή της θερμότητας και τα τρόφιμα θα ροδίσουν από κάτω. Τα τρόφιμα όμως που τοποθετούνται στο 4ο ράφι, είναι πολύ μακριά από την πηγή της θερμότητας και είναι λιγότερο πιθανό να ροδίσουν. Αλλάξτε την λειτουργία στο πρόγραμμα Γκριλ με Αέρα και η κατάσταση θα είναι ακριβώς η αντίθετη. Η θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και στις δύο περιπτώσεις είναι ίδια συνεχώς.

Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα όμως, δεν θα μαγειρέψετε γρηγορότερα καθώς η θερμοκρασία θα εξακολουθεί να είναι η ίδια, ωστόσο θα μαγειρέψετε πολύ πιο αποτελεσματικά - ως εκ τούτου μπορείτε να περιορίσετε και τον χρόνο μαγειρέματος. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση.

Θα παρατηρήσετε ότι όταν χρησιμοποιείτε τον φούρνο σας και ανοίγετε την πόρτα, ένα σύννεφο ατμού βγαίνει από τον φούρνο. Να προσέχετε να κρατάτε το πρόσωπό σας μακριά για λίγα δευτερόλεπτα, ειδικά αν φοράτε γυαλιά. Ο ατμός που διαφεύγει δεν είναι η υγρασία του φούρνου, αλλά υγρασία που δημιουργείται από το μαγείρεμα των τροφίμων. Στους περισσότερους αερόθερμους φούρνους αυτή η υγρασία διαφύγει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και γι 'αυτό τείνει να έχει πιο ξηρό και έντονο αποτέλεσμα στα τρόφιμα. Ο Smeg φούρνος σας, παρέχει θερμότητα σε ένα τέλεια σφραγισμένο ξηρό περιβάλλον.

Είναι σημαντικό, να θυμάστε να προθερμάνετε τον φούρνο στην επιθυμητή θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Η τοποθέτηση των τροφίμων κάτω από το γκριλ πριν αυτό ζεσταθεί τείνει να έχει ένα πιο αρνητικό αποτέλεσμα, όπως και η τοποθέτηση ενός μίγματος κέικ σε έναν κρύο φούρνο. Περιμένετε έως ότου η λυχνία της θερμοκρασίας του φούρνου σας ενημερώσει ότι ο φούρνος είναι έτοιμος για μαγείρεμα. Η αλλαγή της θερμοκρασίας και της λειτουργίας του φούρνου κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μπορεί να είναι χρήσιμο.

Όταν ο φούρνος λειτουργεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες το σύνολο της κοιλότητας του φούρνου θα γίνει καυτό: αλλάζοντας την λειτουργία του φούρνου θα έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, εκτός και εάν χρησιμοποιηθεί με το σωστό ράφι. Εάν χρησιμοποιείτε την επάνω αντίσταση για να ροδίσετε τα τρόφιμα, να χρησιμοποιείτε τα δύο πάνω ράφια. Αν χρησιμοποιείτε την κάτω αντίσταση, να χρησιμοποιείτε τα κάτω δύο ράφια. Εάν χρησιμοποιείτε την πίσω κυκλική αντίσταση, τον ανεμιστήρα ή όλα μαζί, συστήνεται η χρήση των ραφιών 2 και 3. Αν ξαναψήνετε κάτι και ροδίζει πάρα πολύ γρήγορα, μετακινήσετε το σε ένα χαμηλότερο ράφι έως ότου ρυθμιστεί η θερμοκρασία του φούρνου και έπειτα μετακινήσετε το και πάλι στη θέση του ή αλλάξτε τη λειτουργία του φούρνου. Με το συνδυασμό σωστής τοποθέτησης, λειτουργίας, θερμοκρασίας και διάρκειας θα χρησιμοποιείτε το φούρνο σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο φούρνος σας μπορεί να είναι εξοπλισμένος και με λειτουργία μισής αντίστασης ή μισού γκριλ με αέρα. Αυτό λειτουργεί ακριβώς το ίδιο με την πλήρη λειτουργία του γκριλ, αλλά έχει σχεδιαστεί για το μαγείρεμα μικρότερων ποσοτήτων τροφίμων. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία τοποθετήστε τα τρόφιμα στη μέση της σχάρας ή του ταψιού από εμπρός προς τα πίσω. Το μισό γκριλ σας δίνει επίσης μια συγκεντρωμένη ακτινοβολία θερμότητας από πάνω στο κέντρο του φούρνου - τέλειο για το ρόδισμα πιτών, au gratin, λαζάνια κ.λπ. ...

Πολλοί από εμάς έχουμε μάθει να αφήνουμε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σας παρακαλούμε, μην το κάνετε αυτό, καθώς ο φούρνος θα σβήσει. Λειτουργεί μόνο με την πόρτα κλειστή. Κοιτάξτε μέσα από το παράθυρο αν χρειαστεί να ελέγξετε. Θα παρατηρήσετε μια μεγάλη διαφορά στο ψήσιμο στο γκριλ με κλειστό φούρνο - το φαγητό είναι πολύ πιο ζουμερό.