sales

MUFFIN ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

| Εκτύπωση |  E-mail

Smeg-6883

Χρόνος Προετοιμασίας: 40' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 16

Smeg-6883.jpg

Kύρια συστατικά: μήλα, αλεύρι

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

500 γρ. αλεύρι μαλακό
350 γρ. ζάχαρη
300 ml. γάλα
220 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
2 αχλάδια
Μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κύβους.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι όλα τα συστατικά να γίνουν ένα μείγμα.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τους κύβους του αχλαδιού.
4. Αφού τα ανακατέψουμε απαλά, ρίχνουμε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια για muffin.
5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20΄- 25΄. Για να βεβαιωθείτε ότι το κέικ έχει γίνει, το τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και εάν βγει στεγνή είναι έτοιμο!
6. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Παραλλαγή με καρύδια και μήλα
Αντικαταστήστε την σοκολάτα με 60 γρ. καρύδια και τα δύο αχλάδια με ένα μήλο.

Προτεινόμενες συσκευές