sales

MUFFIN ΜΕ PARMIGIANO REGGIANO

| Εκτύπωση |  E-mail

stockfood_00939299_muffin_al_parmigiano

Χρόνος Προετοιμασίας: 40' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 6

stockfood_00939299_muffin_al_parmigiano

Kύρια συστατικά: παρμεζάνα

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

200 γρ. αλεύρι
Περίπου 100 ml. γάλα
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 αβγά
1 φακελάκι προζύμη σε σκόνη
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε το βούτυρο και τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτοντας μια πρέζα φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και ένα μέρος από το γάλα.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι, που το έχουμε ανακατέψει από πριν με την μαγιά και το υπόλοιπο γάλα.
4. Ανακατεύουμε καλά.
5. Χυνουμε το μείγμα σε μικρά φαρμάκια και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 190oC  για 25΄- 30΄.
6. Αφου ψηθούν, τα αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσουν.
7. Σερβίρετε τα muffins με prosciutto.

Προτεινόμενες συσκευές