ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Δεκέμβριος 2015 15:17

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΠΛΑΣΤΙΚΙΣΜΟΥ

web fab10hrb 3

Με τη συλλογή των ψυγείων FAB, η Smeg έχει από καιρό συνηθίσει το κοινό της στη χρήση του χρώματος ως στοιχείο design, παράλληλα με το σχήμα και την τεχνολογία. Η προσέγγιση που είχε η κλασική επιλογή στα ψυγεία σε γκρι και ανοξείδωτο, προσωποποιείται σε εκείνους που επιλέγουν ένα χρωματιστό FAB: δημιουργεί μια αίσθηση που μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο με τα χρώματα που χαρακτηρίζουν την δεκαετία του 50 ή μεταλλάσει την κουζίνα, το πιο ζωντανό μέρος στο σπίτι, με έντονα χρώματα όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί.
Η Smeg έκτοτε τόλμησε να κινηθεί σε περιοχές ιδιαίτερου design, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ενός κοινού ευαίσθητου και σε άλλα ερεθίσματα: με τη «μοδάτη» έκδοση του FAB τζιν, με την πολυτελή εκδοχή του χρυσού με Swarovski, και την εικονική εκδοχή του Fab Union Jack.

fab28rdmcΜέσα από ένα εύρος 20 παραλλαγών πουείναι πάντα σε εξέλιξη, είναι πλέον καιρός να δώσουμε χώρο στον κόσμο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, πολιτιστικές περιοχές ως προς τις οποίες, όσον αφορά την ευαισθησία της Smeg, δεν είναι ανεξάρτητες από το σχεδιασμό μιας συσκευής. Επιλέξαμε να κάνουμε αφιέρωμα στην περίοδο του Νεοπλαστικισμού με τα περίφημα εικαστικά αποτελέσματά του. Ως εκ τούτου, ως ταμπλώ ζωγραφικής, το Πολύχρωμο FAB διακοσμήθηκε με αφηρημένες γεωμετρικές γραμμές με μαύρο φόντο και πλούσια έντονα χρώματα που εναλλάσσονται με το λευκό. Μια όψη μεταξύ των μαθηματικών και της εννοιολογικής, γύρω από την οποία μπορεί κανείς να φανταστεί ένα ολόκληρο σπίτι εμπνευσμένο από την μοντέρνα avant-garde του 1900: το συναντάμε σε όσα γράφτηκαν στην γραφιστική της διαφήμισης που ξεκίνησε την εν λόγω περίοδο, τις καρέκλες των μεγάλων δασκάλων του design, όπως ο Rietveld και των τοίχων με την τελειότητα της φόρμας και την ισορροπία της σύνθεσης.
Η χρήση του χρώματος σε αυτό το νέο FAB, δίνει αισθητικό αποτέλεσμα ακέραιο και ουσιαστικό, και διηγείται ένα από τα δυνατά σημεία του DNA της εταιρείας: η εμπειρία στην επικάλυψη των επιφανειών έχει μετατρέψει τη διαδικασία του χειροποίητου σε μια δεξιοτεχνία υψηλού επιπέδου.

Προφανώς, η γοητεία που ασκεί στο κοινό δεν αποσπά την προσοχή από σημαντικές προδιαγραφές: αερόψυκτο, ενεργειακής κλάσης Α++, με αυτόματη απόψυξη, μονόπορτο που κρύβει εσωτερικά μια κατάψυξη 26L, καθώς και ράφια από γυαλί, συρτάρι φρούτων / λαχανικών και χρωμιωμένη μπουκαλοθήκη.