sales

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

| Εκτύπωση |  E-mail

stockfood_00915567_mele_in_crosta_sbrisolona

Χρόνος Προετοιμασίας: 60' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_3 Μερίδες: 8

stockfood_00915567_mele_in_crosta_sbrisolona

Kύρια συστατικά: μήλα, δαμάσκηνα

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

1 κιλό μήλα
4 δαμάσκηνα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σταφίδες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ:
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι μαλακό
120 γρ. καλαμποκάλευρο
120 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους, χοντροκομμένα
Μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα.
2. Τεμαχίζουμε τα δαμάσκηνα στα δύο, αφαιρούμε το κουκούτσι (εάν υπάρχει) και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
3. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τις σταφίδες.
4. Τα βάζουμε όλα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά για να ξεκουραστεί το μείγμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
1. Προετοιμάζουμε την κρούστα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με όλα τα υλικά: τους 2 τύπους αλεύρι, την ζάχαρη, τα αμύγδαλα και την πρέζα αλάτι θρυμματίζοντας τα και δουλεύοντας τα με τα δάχτυλα, δημιουργώντας την εικόνα θρυμματισμένου μπισκότου, αναμιγνύοντας καλά τα υλικά.
2. Πασπαλίζουμε το κάτω μέρος ενός καλά βουτυρωμένου ταψιού με ένα λεπτό στρώμα από τα τρίμματα, σχηματίζοντας την βάση.
3. Σκεπάζουμε με τα φρούτα και τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τρίμματα.
4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40΄- 45΄.
5. Το σερβίρουμε ζεστό.

Προτεινόμενες συσκευές