sales

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ

| Εκτύπωση |  E-mail

gnocco-fritto

Χρόνος Προετοιμασίας: 60' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 4

gnocco-fritto

Kύρια συστατικά: αλεύρι, προσούτο

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

500 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
250 ml. γάλα
Αλάτι για γεύση
Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πάνω σε μια λεία επιφάνεια φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με κοσκινισμένο αλεύρι.
2. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε το γάλα, την μαγιά, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.
3. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
4. Την τοποθετούμε σε ένα δοχείο και την σκεπάζουμε για να ξεκουραστεί 20 με 30 λεπτά.
5. Ζυμώνουμε πάλι και μετα περνάμε την ζύμη από το μηχάνημα που ανοίγει φύλλο (εάν έχουμε), αλλιώς την ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να αποκτήσει ύψος 3 εκ...
6. Κόβουμε σε κομμάτια 10x13 εκατοστά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντας τα μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
7. Μετά, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
8. Τις συνοδεύουμε με prosciutto Πάρμας ή αλλαντικά.

Προτεινόμενες συσκευές