sales

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ

| Εκτύπωση |  E-mail

Smeg-6920

Χρόνος Προετοιμασίας: 80' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_3 Μερίδες: 8

Smeg-6920

Kύρια συστατικά: πατάτα, παρμεζάνα

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

8 αβγά
300 γρ. πατάτα
100 γρ. ζαμπόν ή λεπτή φέτα ψητό χοιρινό
80 γρ τριμμένη παρμεζάνα Parmigiano Reggiano
8 φέτες καπνιστό τυρί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα βότανα (θυμάρι, μαϊντανός, βασιλικός, φρέσκο κρεμμυδάκι)
Αλατοπίπερο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις βράζουμε για λίγο στον ατμό και κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους.
2. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο από τα ψιλοκομμένο βότανα.
3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αβγά, το τυρί παρμεζάνας, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα αβγά.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, το ζαμπόν και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα βότανα.
5. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά μικρές φορμίτσες και βάζουμε μέσα το μείγμα.
6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20΄- 25΄περίπου.
7. Μόλις ψηθούν ξεφορμάρουμε τις ομελέτες και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν βάζουμε από πάνω από μια φέτα καπνιστό τυρί και
8. Τις βάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ για λίγα λεπτά ,μέχρι να γκρατιναριστεί το τυρί (ροδοκοκκινίσει).
9. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Προτεινόμενες συσκευές