sales

FOCACCIA ΜΕ ΤΥΡΙΑ

| Εκτύπωση |  E-mail

focaccia-formaggi1

Χρόνος Προετοιμασίας: 70' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_3 Μερίδες: -

focaccia-formaggi1

Kύρια συστατικά: αλεύρι

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΗ:
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. μαγιά
60 ml. νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
500 γρ. αλεύρι
150 γρ. τριμμένο τυρί (παρμεζάνα και πεκορίνο)
100 γρ. τυριού σε μικρά κομμάτια (πεκορίνο και asiago)
4 ολόκληρα αβγά
100 ml. νερό
50 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
15 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΡΟΖΥΜΗ
1. Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και την ανακατεύουμε με το αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε λίγα λεπτά και σχηματίζουμε μια μπάλα.
3. Στη συνέχεια την χαράζουμε από πάνω σε σχήμα σταυρού και την βάζουμε σε ένα μπολ για περίπου 50/60 λεπτά, καλυμμένη με μεμβράνη.

ΖΥΜΗ ΜΕ ΑΒΓΑ
1. Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής φτιάχνουμε ένα βουναλάκι με κοσκινισμένο αλεύρι.
2. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε τα αβγά, το τυρί, το αλάτι, το λάδι και το νερό.
3. Τα ανακατεύουμε αρχίζοντας να ενσωματώνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.
4. Παίρνουμε την προζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη.
5. Τοποθετούμε στο κέντρο της την προηγούμενη ζύμη με τα αβγά και την διπλώνουμε πολλές φορές, ζυμώνοντας την και κτυπώντας την στον πάγκο, αναμειγνύοντας καλά της 2 ζύμες, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές ζυμάρι.
6. Φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος της, για 1 ώρα περίπου.
7. Αλείφουμε με λάδι το εσωτερικό μιας φόρμας και ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 40/50 λεπτά.
8. Σερβίρουμε με διάφορα αλλαντικά.

Προτεινόμενες συσκευές