sales

ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ RADICCHIO Ή ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ

| Εκτύπωση |  E-mail

farfalle_al_radicchio

Χρόνος Προετοιμασίας: 20' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: 4

farfalle_al_radicchio

Kύρια συστατικά: radicchio

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

350 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
1 κομμάτι ραντίτσιο ή κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λωρίδες
120 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
1 κρεμμύδι τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Αλάτι και πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι, μέχρι να γίνει τρυφερό.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ραντίτσιο και αλατοπιπερώνουμε.
3. Αφού σοτάρουμε για λίγα λεπτά και εξατμιστεί το υγρό τους, προσθέτουμε το τυρί και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Βάζουμε την σάλτσα σε ένα βαθύ μπολ.
5. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε μέσα την σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
6. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Προτεινόμενες συσκευές