sales

ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΥΡΑ

| Εκτύπωση |  E-mail

stockfood__00915824_crumble_con_mele_e_frutti_rossi

Χρόνος Προετοιμασίας: 70' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_2 Μερίδες: -

stockfood_00915824_crumble_con_mele_e_frutti_rossi

Kύρια συστατικά: μήλα, αλεύρι

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

6-7 μήλα
200 γρ. μούρα και βατόμουρα
220 γρ. αλεύρι
200 γρ. κρύο βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα κανέλλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλλα, τους 2 τύπους ζάχαρης, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο.
2. Το δουλεύουμε με τα δάχτυλα έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά, δημιουργώντας την εικόνα θρυμματισμένου μπισκότου.
3. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρώντας το εσωτερικό σκληρό μέρος και τα κόβουμε σε φέτες.
4. Πασπαλίζουμε το κάτω μέρος ενός πυρίμαχου σκεύους με ένα λεπτό στρώμα από τα τρίμματα.
5. Τοποθετούμε τα μήλα και τα κόκκινα φρούτα εναλλάξ. Καλύπτουμε πλήρως από πάνω με το θρυμματισμένο μείγμα.
6. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40΄- 50΄, μέχρι να δούμε ότι η επιφάνεια του γλυκού έχει σκληρύνει και ότι έχει πάρει χρώμα.
7. Σερβίρουμε με σαντιγύ αρωματισμένη με μια πρέζα κανέλλα ή κρέμα zabaione.

Προτεινόμενες συσκευές