sales

CAPPELLETTI ΣΕ ΖΩΜΟ

| Εκτύπωση |  E-mail

CAPPELLETTI1

Χρόνος Προετοιμασίας: - Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_5 Μερίδες: 6

CAPPELLETTI1

Kύρια συστατικά: αλεύρι

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
600 γρ. αλεύρι
6 αβγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
100 γρ. βούτυρο
2 λουκάνικα
60 γρ. ζαμπόν
50 γρ. κοτόπουλο στήθος
200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
180 γρ. τριμμένη φρυγανιά
180 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλλας
2 λίτρα ζωμό από κρέας (2-3 κύβοι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο βούτυρο.
2. Προσθέτουμε σε κομμάτια το ζαμπόν, το στήθος κοτόπουλο και τα 2 λουκάνικα.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά.
4. Όταν το μείγμα αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες ,με το καπάκι.
6. Στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρούμε τα γαρύφαλλα και την κανέλλα.
7. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από την σάλτσα, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
8. Ξαναβάζουμε την σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά.
9. Ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά.
10. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ, όπου έχουμε το ψιλοκομμένο κρέας και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

ΖΥΜΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ CAPPELLETTI:
1. Zυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι.
2. Το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
3. Στη συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να γίνει λεπτή και την κόβουμε σε τετράγωνακια 2x2 εκ..
4. Βάζουμε στο κέντρο λίγη από την γέμιση και τα διπλώνουμε σε τρίγωνο, χωρίς να ταυτίζονται οι δύο άκρες και πιέζουμε μέχρι να κολλήσουν.
5. Τυλίγουμε γύρω από το δείκτη του αριστερού χεριού και φέρνουμε τις δύο γωνίες της ζύμης σαν δακτυλίδι και τις πιέζουμε ελαφρός προς τα πάνω μέχρι να κλείσουν.
6. Φτιαχνουμε τον ζωμό με τους 2 κύβους και τον αφήνουμε να πάρει βράση.
7. Ριχνουμε τα cappelletti και τα μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente (να βαστάνε).
8. Τα σερβίρουμε σε πιάτο της σούπας με το ζουμί τους και αρκετή τριμμένη παρμεζάνα.

Προτεινόμενες συσκευές