sales

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΨΑΡΙ

| Εκτύπωση |  E-mail

037

Χρόνος Προετοιμασίας: 130' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_3 Μερίδες: 8

037

Kύρια συστατικά: ψάρι

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1¼ της κούπας φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο, κρύο
Βούτυρο ή λίγο λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό ψαχνό από λευκά ψάρια χωρίς κόκκαλα
500 γρ. μπρόκολο
50 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
Λευκό κρασί
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο ζωμό ψαριού
100 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. παρμεζάνα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
1. Κοσκινίζουµε το αλεύρι, το βάζουµε σε ένα µπολ και προσθέτουµε το αλάτι και την ζάχαρη.
2. Τα ανακατεύουµε και προσθέτουµε τα χτυπηµένα αβγά, το κρύο βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα.
3. Ανακατεύουμε µε σύρµα, µέχρι ο χυλός να γίνει λείος (πρέπει να είναι αραιός).
4. Σκεπάζουµε το µείγµα και το αφήνουµε να κάτσει για 1 ώρα στο ψυγείο.
5. Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε διάµετρο 18-20 εκ. και βάζουµε 1 µικρό κοµµάτι βούτυρο.
6. Με µια κουτάλα ή ένα µικρό φλιτζανάκι ρίχνουµε µια µικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντάς το µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού.
7. Ψήνουµε για περίπου 1/2 λεπτό την κρέπα και μόλις εµφανιστούν µικρές τρυπούλες στην επιφάνειά της, την αναποδογυρίζουµε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
8. Την βάζουµε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τις φτιάξουμε όλες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1. Φτιάχνουμε το μπρόκολο στον ατμό μέχρι να γίνει τραγανό.
2. Το περιχύνουμε με λίγο λάδι, βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το πράσο με λίγο λάδι και προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε κομμάτια.
4. Σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε λίγο.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο τον ζωμό του ψαριού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά (κρατάμε λίγο στην άκρη για να περιχύσουμε τα κανελλόνια στο τέλος από πάνω).
4. Στην υπόλοιπη σάλτσα προσθέτουμε το μπρόκολο και τον πουρέ του ψαριού και ανακατεύουμε, φτιάχνοντας το μείγμα για την γέμιση.
5. Γεμίζουμε τις κρέπες (κανελλόνια) με λίγο από το μείγμα και τις τυλίγουμε σε ρολό.
6. Τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ή βαθύ ταψί και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
7. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο για 20 λεπτά.

Προτεινόμενες συσκευές