sales

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

| Εκτύπωση |  E-mail

Smeg-6937.jpg

Χρόνος Προετοιμασίας: 100' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_3 Μερίδες: -

Smeg-6937.jpg

Kύρια συστατικά: μασκαρπόνε

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ:
375 γρ. αλεύρι
300 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κρόκοι αβγών
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
30 γρ. ζάχαρη άχνη
Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια σχηματίζουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι.
2. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο, στην οποία ρίχνουμε το ελαφρώς μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια, την ζάχαρη άχνη, μια πρέζα αλάτι και την βανίλια.
3. Ανακατεύουμε απαλά με τις άκρες των δαχτύλων μας, προσθέτουμε τους κρόκους και δουλεύουμε το μείγμα για να ενωποιηθεί καλά.
4. Στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι σταδιακά και το δουλεύουμε με την παλάμη του χεριού μας.
4. Φτιάχνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
5. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, την ανοίγουμε με έναν πλάστη, κόβουμε τα μπισκότα σε σχήμα κύκλου και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10΄.
7.Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:
1. Ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και να διαλυθούν οι κόκκοι.
2. Ρίχνουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
3. Σερβίρουμε την κρέμα, πάντα φρέσκια, γαρνίροντας το κέντρο των μπισκότων με λίγη κρέμα και ένα βατόμουρο.

Προτεινόμενες συσκευές