sales

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

| Εκτύπωση |  E-mail

arrosto_di_vitello

Χρόνος Προετοιμασίας: 120' Συνταγή: Ιταλική
Πολυπλοκότητα: stars_3 Μερίδες: 6/8

arrosto_di_vitello

Kύρια συστατικά: μοσχάρι

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

1 κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας μπούτι, περίπου 1 kg.
3 μέτρια μανιτάρια
3 μέτριες πατάτες
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Μαϊντανός
Λευκό κρασί
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβουμε τα μανιτάρια, αφού έχουν καθαριστεί και πλυθεί
2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους
3. Τις ψήνουμε στον ατμό για 5 λεπτά.
4. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο λάδι, με μια σκελίδα σκόρδο.
5. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε ελαφριά αλατοπιπερώνοντας.
6. Κοπανάμε το κρέας με σφυρί κρέατος (ματσόλα), προστατεύοντάς το με ένα κομμάτι μεμβράνης.
7.Το καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες.
8. Πασπαλίζουμε με τυρί και το τυλίγουμε σε ρολό δένοντας το με σπάγκο.
9. Βάζουμε το ψητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος που το έχουμε αλείψει με λάδι και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλάτι και πιπέρι.
10. Βάζουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς και ψήνουμε για 80 – 90 λεπτά και το γυρίζουμε κάθε τόσο ώστε να ροδοκοκκινίσει και να κάνει κρούστα γύρω-γύρω.
11. Το περιχύνουμε με λευκό κρασί.
12. Στα μισά του μαγειρέματος το περιχύνουμε κάθε τόσο με τη σάλτσα που έχει δημιουργήσει και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι το τέλος του ψησίματος.
13. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Συνοδεύεται με βουτυρωμένο σπανάκι.

Προτεινόμενες συσκευές