ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ ΤΑΨΙΑ

E-mail

bn640Ο φούρνος σας εξοπλίζεται με αντικολλητικά ταψιά. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους και να ελαχιστοποιήσετε το απαιτούμενο πλύσιμο, δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε λαδόκολλα επάνω στο ταψί στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμα και κατά τη χρήση των λειτουργιών γκριλ. Αυτό είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο όταν μαγειρεύετε πολλά διαφορετικά τρόφιμα στο ίδιο ταψί. Πάντα να πιάνετε τα ταψιά του φούρνου και από τις δύο πλευρές, ειδικά όταν είναι φορτωμένο με τρόφιμα και να χρησιμοποιείτε τις ειδικές λαβές όποτε χρειάζεται.

Όταν ψήνετε, σας συστήνουμε να χρησιμοποιείτε τα ταψιά κρύα, πριν τα βάλετε στον φούρνο.

Περισσότερα...
 

ΧΡΩΜΙΩΜΕΝΑ ΡΑΦΙΑ

E-mail

chrome_shelvesΈνας τρόπος για να μαγειρέψετε το κρέας σε έναν φούρνο Smeg είναι να το τοποθετήσετε απευθείας πάνω στο χρωμιωμένο ράφι με ένα ταψί από κάτω. Με αυτό τον τρόπο ο αέρας κυκλοφορεί άνετα γύρω από το κρέας για ομοιόμορφο μαγείρεμα και το υπερβάλλον υγρό που στάζει από το κρέας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματική σάλτσα και να προστεθεί ως μια υπέροχη γεύση σε ψητά λαχανικά.

Η χρήση του χρωμιωμένου ραφιού, σας επιτρέπει να μαγειρέψετε περισσότερο φαγητό από ό,τι αν χρησιμοποιείτε μόνο το ταψί.

Περισσότερα...
 

ΜAΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

E-mail

open_ovenΤα χειριστήρια ελέγχου της θερμοκρασίας και των λειτουργιών του φούρνου λειτουργούν ανεξάρτητα.Εάν ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C, τότε αυτή θα είναι η μαγειρική θερμοκρασία, ανεξάρτητα από την λειτουργία που έχετε επιλέξει. Ωστόσο, σκεφτείτε το εξής: εάν έχετε επιλέξει την λειτουργία που φουσκώνει η ζύμη (κάτω αντίσταση) και χρησιμοποιείτε το 1ο ράφι, τότε το ράφι είναι εκτεθειμένο στην πηγή της θερμότητας και τα τρόφιμα θα ροδίσουν από κάτω. Τα τρόφιμα όμως που τοποθετούνται στο 4ο ράφι, είναι πολύ μακριά από την πηγή της θερμότητας και είναι λιγότερο πιθανό να ροδίσουν. Αλλάξτε την λειτουργία στο πρόγραμμα Γκριλ με Αέρα και η κατάσταση θα είναι ακριβώς η αντίθετη. Η θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και στις δύο περιπτώσεις είναι ίδια συνεχώς.

Περισσότερα...
 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ

E-mail

oven_insideΜπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε το δάπεδο του φούρνου σας σε στιγμές που θέλετε να μαγειρέψετε μεγάλες ποσότητες.

Μην το κάνετε ποτέ αυτό με την κάτω αντίσταση ενεργοποιημένη και να είστε προσεκτικοί να μην γδάρετε το σμάλτο στο κάτω μέρος του φούρνου. Προσπαθήστε να μην το χρησιμοποιείτε για κάτι πέρα από να κρατήσετε το φαγητό ζεστό ή να ζεστάνετε ψωμί κ.λπ...

Να θυμάστε ότι η πόρτα του φούρνου δεν είναι ράφι και δεν είναι σχεδιασμένη για να δέχεται υπερβολικό βάρος.

 

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΨΥΞΗΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ

E-mail

ΑπόψυξηΌταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία απόψυξης στον φούρνο σας, να θυμάστε ότι ο φούρνος θα κυκλοφορεί τον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου γύρω από το φαγητό μέχρι να αποψυχθεί βάσει των απαιτήσεών σας.

Λόγω του ζεστού καιρού το καλοκαίρι στην Ελλάδα, να είσαστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία.

Αυτό το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά, όταν θέλετε να αποψύξετε μερικές μπριζόλες ή κρέας που δεν είναι πολύ πυκνά. Εναλλακτικά, αποψύξτε το κρέας στο ψυγείο για να συμμορφωθείτε με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την υγεία.

 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ

E-mail

ΣούβλαΌταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ψησίματος με την σούβλα στο φούρνο σας, υπάρχουν δύο εξαιρετικά αποτελεσματικοί τρόποι για να μαγειρέψετε:

Πρώτον, σε υψηλή θερμοκρασία για κεμπάπ, θαλασσινά, λαχανικά ή σουβλάκια κοτόπουλο. Η υψηλή θερμοκρασία και η συνεχής περιστροφή της σούβλας εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα και ζουμερό φαγητό.

Δεύτερον, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία σε λειτουργία αργού μαγειρέματος και με αργό ρυθμό να ψήσετε μεγάλες ποσότητες κρέατος, ολόκληρα κοτόπουλα ή οποιοδήποτε άλλο κρέας που επωφελούνται από το αργό και μακροχρόνιο μαγείρεμα.